jul 19, 2010

Het rommelt nog in de Vaart


Na de uitzwaaiborrel rommelen we nog even in de vaart van Krommenie....

De ochtend na de uitzwaaiborrel varen we terug naar Krommenie en krijgen daar opa en oma Friesland op de koffie met een heerlijke taart. Opa en oma zijn vandaag 55 jaar getrouwd! Het wordt het laatste afscheid, hoelang zullen we elkaar missen? Opa rijdt in onze auto naar Friesland  voor de stalling en oma vertrekt in hun eigen auto: Met 1 hand achteruit de bocht om sturend en de andere uit het raam zwaaiend, ruim boven de tachtig. Ik hoop dat we elkaar weer net zo fit zullen aantreffen.

Hans komt met nog meer spullen aan boord, veel gereedschap en nog veel meer vis uitrusting. Ik kan het niet bijhouden met opbergen. Later komt ook nog een berg administratie aan boord. Mijn schoenen collectie is er nix bij!! Maandag middag om 16.00 is het klaar, alles is aan boord (dachten we weer). Hans moet nog veel in huis opruimen en blijft achter op de kade ons uitzwaaien met een klein groepje dye hards. Ron Groenestein, medestudent aan de zeevaartschool en zeer ervaren opstapper helpt mij om de boot naar Zeeland te varen waar we woensdagmiddag moeten zijn voor een brandmerk van het Kadaster.

Met nog heftig klepperende plastic vlaggetjes van de Hema varen we over de Zaan en het Noordzee kanaal richting IJmuiden.

Groeten Annelies