sep 5, 2011

Het aller laatste loodje, 4 september.


De laatste 400 Mijl, van Falmouth naar Krommenie. Een rustige tocht met genoeg tijd om te mijmeren over het afgelopen jaar.

VERWACHTE AANKOMST IN KROMMENIE: MAANDAG 5 SEPTEMBER OM 15.00

Na onze pitstop in Falmouth zijn we vanmorgen om 11 uur vertrokken, met een nieuwe wierpot en reserve impellers, diesel, water, lekkere boodschapjes, een goed humeur en uiteraard de welbekende ....mist. Zo'n 400 Mijl te gaan. Een jaar geleden had ik dat een enorme tocht gevonden, nu lijkt het of ik een middag ga zeilen op het IJsselmeer. De mist trok gelukkig snel op, we hadden een mooie zeilmiddag, gladde zee, gennaker erbij. Waanzinnig lekker chinees gekookt. Nu heb ik de nachtwacht, er zijn veel sterren en een bakstag windje van 12 knopen. De Wizard glijdt voort en ik bedenk me dat het ongelooflijk is wat we beleefd hebben afgelopen jaar. Ik kan me niet voor stellen dat de reis dadelijk over is.

3 september Het gaat hier fantastisch! En ik schrijf weer tijdens de nachtwacht. Zojuist Beachy Head gepasseerd. Het is een heldere nacht, de kust is goed te zien. We hadden weinig wind vandaag, slechts een paar uur op de Gennaker kunnen varen. Het grootste gedeelte gemotord. Maar geen probleem, weer 650 liter diesel aan boord! Zonnetje en een nieuwe gast aan boord, een vermoeide duif. Om 20.20 passeerden we de 0-meridiaan, we zijn weer op het oostelijk halfrond. Ik probeer er snelheid in te houden, want ik wil graag maandagmorgen bij IJmuiden naar binnen. Dat is nu nog 205 Mijl. Dan zijn we mooi binnen voor de harde wind en de komende buien. Wat lijkt het me fijn iedereen weer te zien :) behalve de ambtenaar van de leerplicht:( De kanaalkoorts slaat al toe, ik begin met dingetjes opruimen en zie er erg naar uit om aan te komen. Kan soms bijna niet slapen van de voorpret.

4 september. Een grauwe dag met af en toe wat wind om te zeilen. Vanmorgen vroeg zijn we het kanaal overgestoken net even boven Dover. Druk, druk, druk! We worden nu ook wel een beetje moe van de korte slaapjes tussen de wacht door. Maar we maken een prima voortgang! Nu nog maar 80 Mijl naar IJmuiden en dan door naar Krommenie. Zoals het nu gaat verwacht ik er morgenmiddag om 15.00 aan te komen. Ja, ja, gewoon in de vaart, bij de brug, 200 meter van ons huis. Alsof je nooit bent weg geweest. Ik zou het natuurlijk fantastisch vinden om heel veel mensen te zien, dus welkom allemaal.

MAANDAG 5 SEPTEMBER OM 15.00 IN KROMMENIE!